Mad

I mange dagtilbud i Horsens Kommune har man centralt fra prioriteret gode produktionskøkkener med fagligt uddannet køkkenpersonale, der samarbejder med det pædagogiske personale. Målet er, at der så vidt muligt er et produktionskøkken i hvert dagtilbudsdistrikt. I køkkenerne er der fokus på en høj økologiprocent, et minimum af madspil samt inddragelse af børnene i madlavningen (vurderet ud fra børnenes alder og med stor fokus på sikkerhed og hygiejne). Vi er optaget af, at børnene får mad i vores dagtilbud målrettet til børnenes alder, lavet af sunde råvarer og giver børnene lyst til at spise. Hvis du vil vide mere så tryk her 

I Dagtilbud Egebjerg er frokostordningen tilvalgt af bestyrelsen, senest i juni 2018. Det betyder, at børnene får tilbudt et sundt frokostmåltid lavet af personalet i vores produktionskøkken. Der er valg om frokostordningen hvert andet år i dagtilbuddet. I vuggestuen er der fuld kost. Det betyder, at børn i vuggestuen får tilbudt morgenmad, formiddagsmad, frokost, eftermiddagsmad samt en ”kl. 16-hapser”.

Et sundt frokostmåltid skal leve op til de offentlige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, Fødevarestyrelsen og De Nordiske næringsstofanbefalinger, så det enkelte barn får dækket deres behov for energi, mineraler og næringsstoffer. Dette måltid kan ikke fravælges, medmindre en lægelig vurdering lægger grund for dette (evt. i forhold til allergi). Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn på 1-3 år får ½ liter mælk dagligt. I vuggestuen får børnene tilbudt ca. 2,5 dl mælk til formiddagsmaden og de får vand til resten af måltiderne. I forhold til det 0-1 årige barn er der særlige vejledninger angående både mælk og kost. Dette planlægges i samarbejde mellem kostfaglig ansvarlige i køkkenet / stuepædagogen og jer som forældre. I børnehaven får børnene tilbudt vand til alle måltider. Til morgenmad er der dog også tilbud om mælk.

Forældrebestyrelsen har vedtaget, at børnehavebørn udover det sunde frokostmåltid, bliver tilbudt lidt formiddagsfrugt med et lille stykke brød samt brød til eftermiddagsmad. Frisk frugt eller grønt skal børnene selv medbring (og IKKE andet). De har desuden vedtaget, at køkkenet så vidt muligt skal bruge økologiske råvarer samt følge årets gang i forhold til den mad, de serverer.

Forældrebestyrelsen har også udarbejdet en kostpolitik gældende for institutionen, som I kan læse nedenstående