Mette Andreasen

Skovbrynet 1
8700 Horsens
Danmark

Kontakt
Pladsanvisningen
Åbningstider
Dag Time slot Kommentar
Mandag: 6:30-16:30
Tirsdag: 6:30-16:00
Onsdag: 6:30-16:00
Torsdag: 6:30-16:00
Fredag: 6:30-16:00
Lukkedatoer
Kr. Himmelfart 2023
Grundlovsdag 2023
Sommerferie 2023
-
Julen 2023
-

Mette Andreasen

Hvilke rammer kan jeg tilbyde jeres barn:

Jeg tilbyder en dagpleje, hvor børnene er i centrum. Her anerkendes og respekteres alle for lige netop den person, de er. Her ses forskellighed som en styrke, og vi kan lære meget af hinanden. 
Nærvær, tryghed og omsorg er begreber, der kendetegner hele dagen. Når der starter et nyt barn gearer vi ned på aktiviteter ud af huset, så det nye barn kan opbygge en tryg relation til både mig og de øvrige børn. 

Hos mig græder ingen børn alene, lige meget hvad der end er sket. Her bliver alle trøstet og får et knus. Har et barn fx skubbet et andet barn eller taget legetøjet fra en anden, så sætter jeg ord på det der skete, og giver børnene andre mere hensigtsmæssige handlemuligheder. Ingen bliver gjort forkert her, eller skældt ud. Børn kommer fx til at gøre uhensigtsmæssige ting, fordi de mangler sprog til at udtrykke, hvad de gerne vil. 
Jeg vægter at lære børnene, at have empati for hinanden, at dele, at vente på tur, at lytte til hinanden og, at føle sig som en vigtig del af fællesskabet.

Hvert enkelt barn skal have en god dag - hver dag. Her tages der hensyn, og alle bliver hørt, set, og mødt. Jeg stræber efter at ingen kommer i en situation, de slet ikke kan overskue. Hvis der opstår situationer, som viser sig at være svære for nogen, vil de altid opleve nærvær, omsorg, og knus fra mig.

Børnene leger på et legeværelse indrettet til dem, samt i mit køkken-alrum. Jeg har en lukket have med plads til leg, samt terrasse hvor vi kan sidde og hygge. Barnevogne står under halvtag, i læ for regn og sne, og i skygge for solen.

Børnene er altid i centrum, og vi laver alle mulige spændende ting. Vi tager ofte på tur, fx til legepladser, i legestue, og på besøg i institutionerne. Vi bor meget tæt på en dejlig skov. Den udforsker vi jævnligt, vi leger i vores have, vi mærker solen, hopper i vandpytter og laver snemænd. Vi triller, hopper, og leger i sandkassen, og vi finder mariehøns og fodre fuglene... Indendørs laver vi motorikbaner, danser, høre musik, synger, læser og leger med alverdens legetøj. Vi bager og laver kreative ting. Alt imens vi gør alle disse ting, har jeg som pædagogisk assistent/dagplejer stor fokus på børnenes trivsel og udvikling.

Søvn og putning bliver hos mig gjort til noget hyggeligt og trygt. Der vil aldrig være nogen, der kommer til at græde sig selv i søvn. Er der et barn, der ikke skal sove på samme tidspunkt som de andre, vil det barn altid være tæt på mig, imens resten puttes.

På en almindelig hverdag:

Jeg åbner kl. 06.30 og de børn der har brug for en lille formiddags lur puttes omkring kl. 8.
Kl. ca. 08.30 er der formiddagsmad som fx vil bestå af nybagte boller, frugt, samt mælk eller vand.


Så skal der leges! Formiddagen bruges på leg og læring, både inde og ude. Som udgangspunkt er vi ude hver dag i al slags vejr. Det giver gode sanseoplevelser. Vi leger i haven, eller tager på tur ud i det blå.

Kl. ca. 11.00 spiser vi frokost, og her bliver børnene bl.a. tilbudt rugbrød med forskelligt pålæg og grønt. Der vil også være dage, hvor vi får varmt. Der serveres grøntsager, samt mælk eller vand dertil.
Efter frokost puttes børnene ud til middagslur og sover, - indtil de selv vågner.

Kl. ca. 14.30 får børnene eftermiddagsmad. Der bliver fx. serveret brød, forskelligt frugt og grønt. Børnene får vand at drikke. Hvis der er børn der vågner tidligt, bliver de tilbudt mad før, hvis de er sultne. 
Efter eftermiddagsmaden leger vi, indtil alle børn er hentet. 

Hvilke kompetencer har jeg?

Jeg har siden 2008 været ansat som kommunal dagplejer i Horsens Kommune, og er uddannet pædagogisk assistent (2018).

Vores samarbejde omkring jeres barn:

Et åbent og ærligt forældresamarbejde er kernen til en tryg overgang, og nogle gode år, for jeres barn i en dagpleje. Hvis I er trygge ved at aflevere jeres barn hos mig, vil jeres barn ligeledes være/blive tryg og tilpas. Børn aflæser stemninger og følelser lynhurtigt, og en gensidig tillid og venlighed til hinanden er vigtig for alles trivsel.
Jeg vægter vores samarbejde højt, og er lyttende og anerkendende i min kommunikation med jer. Det er vigtigt, at vi kommunikerer åbent og ærligt omkring jeres barn, og at der er tid både om morgenen, og om eftermiddagen til eventuelle beskeder. 
 

Hvem er jeg?

Jeg hedder Mette, er årgang 1971, en glad pige, og gift med Thomas. Sammen har vi to store børn, Julie og Mikkel. Vores husstand tæller også et stk. lille børneglad hund. Hos mig er der stor fokus på tryghed og nærvær. Jeg er en meget omsorgsfuld person, og her får alle børn masser af knus og kram hver dag. jeg elsker mit arbejde.

Mette
Mette