En typisk dag

Morgenrutiner
Vi serverer morgenmad den første time efter, at vi har åbnet. Morgenmaden er fælles for alle stuer, så vi starter dagen sammen på allerhyggeligste vis.

Omkring kl. 7.30 begynder børn og voksne at fordele sig på stuerne. Frem til ca. kl. 8.45 leger vi på stuen, i fællesrum eller på legepladsen. Her arrangerer vores pædagogiske personale også forskellige sjove og lærerige aktiviteter. Kl. 8.30 spiser børnene deres formiddagsmadpakke.

Formiddagens program
Fra kl. 9.00 holder vi børnemøde, hvor vi sammen med børnene taler om vores planer. Det kan fx være, hvilken dag, det er, hvem der er her, hvordan vejret er, dagens aktiviteter, hvordan skal vi arbejde med læreplaner og meget andet. Her inddrager vi børnene aktivt, så deres stemmer bliver hørt, og  så de får lov til at sætte deres præg på dagens program. Vi sørger for at sætte billeder på vores snak med piktogrammer, tegninger og ikoner, så børnene nemmere kan forstå og huske dagens program. Børnene kan fx se, hvilken voksen de skal være sammen med om formiddagen.

Efter børnesamling fordeler børn og voksne sig i dagens aktiviteter, som er tilrettelagt ud fra læreplanstemaerne og vores øvrige strategier.

Mad og lur
I vuggestuerne spiser vi frokost kl. ca. 10.45. I børnehaverne spiser vi ca. kl. 11.00. Efter frokost er der mange forskellige lege- og aktivitetsmuligheder for børnehavebørnene på legepladsen. Hvis behovet er der, er der mulighed for at sove middagssøvn.

I vuggestuerne putter vi børnene, efterhånden som de er klar til det. De fleste sover udenfor i krybber og barnevogne, men der er også mulighed for at sove inde. Vi tager højde for, at de yngste børn i vuggestuerne har deres egen søvn- og spiserytme. De sover som regel to gange i løbet af dagen.

Eftermiddagshygge og leg
Når vi har leget og hygget, er det tid til en omgang eftermiddagsmad. Det spiser vi omkring kl. 14 på Mariehønsene, hvor der er frugtcafe.  I børnehaven sker det, at vi  spiser vi udenfor. I vuggestuerne spiser børnene efterhånden, som de vågner fra middagssøvnen.

Efter eftermiddagsmaden leger vi på legepladsen eller på stuerne. Hvis børnene er indenfor, samles de, der er tilbage kl. ca. 15.45 på en stue og/eller fællesrum, så dagen afsluttes sammen.