Mad

 

I mange af vores dagtilbud har Horsens Kommune prioriteret gode produktionskøkkener med fagligt uddannet køkkenpersonale der samarbejder med det pædagogiske personale. Målet er at der så vidt muligt er et produktionskøkken i hvert dagtilbudsdistrikt.

I køkkenerne er der fokus på en høj økologiprocent, et minimum af madspil samt inddragelse af børnene i madlavningen (vurderet ud fra børnenes alder og med stor fokus på sikkerhed og hygiejne).

Vi er optaget af at børnene får mad i vores dagtilbud der er målrettet til børnenes alder, lavet af sunde råvarer og giver børnene lyst til at spise. Hvis du vil vide mere så tryk her

  • Om morgenen tilbyder vi alle børn morgenmad, som består af havregryn, rugfras, kokos, rosiner og frugt. Børnene får mælk til morgenmaden. Vi har i 2021 søsat et forsøg med fuldkost til alle børn således at der er fuld forplejning, og vi får maden fra dagtilbud Gedveds produktionskøkken. 
  • Maden bliver produceret af økologiske råvarer, og lever endvidere op til Fødevarestyrelsen anbefalinger omkring småbørns og børnehavebørns kost.

Vi får leveret mad til vuggebørnene fra produktionskøkkenet i Gedved