Velkommen til Specialbørnehaven Spiren

Spiren er en specialbørnehave der modtager børn i alderen 0-6 år, der har brug for særlig støtte og hjælp. Det kan f.eks., være børn der ikke er alderssvarende udviklet, forskellige former for hjerneskader, syndromer, kromosomforandringer, cerebral parese (spasticitet) og børn med udviklingsforstyrrelser som autisme eller ADHD. Der er 4 stuer med ca. 8 børn på hver. Hertil er der knyttet 3-4 pædagoger og en studerende. Pædagogerne i Spiren har særlig specialpædagogisk viden og erfaring og er derfor i stand til at skabe og tilrettelægge de bedste lærings- og udviklingsmuligheder for dit barn. Derudover er der tilknyttet 3 fysioterapeuter med specialiseret viden indenfor børn med særlige behov, som arbejder tæt sammen med pædagogerne omkring børnenes motoriske udvikling.

Spiren består også af afdeling Spirevippen, som ligger i Dagtilbud Hatting - Solstrålen. Spirevippen har egne lokaler og indgang og fast tilknyttet personale. Spirevippen benytter Solstrålens fællesområder og legeplads. Spirevippen har plads til 8 børn. Der er tilknyttet 4 pædagoger, 1 medhjælper og 1 fysioterapeut 2 dage om ugen.

Spiren skal være et sted hvor børnene er trygge, glade, trives og er i læring og udvikling. Vi møder hvert enkelt barn og familie der hvor de er, med fokus på de forudsætninger, de har. Alle børn i Spiren har noget at byde ind med, og vi ser det som en stor del af vores fornemmeste opgave at få børnenes ressourcer og potentialer frem, så alle børn shiner og spirer på deres egne præmisser.

Spiren tilbyder weekendbørnehave 22 weekender om året, som er et tilbud til alle børn i Spiren. Her er der både mulighed for at være både en del af weekenden og hele weekenden, med eller uden overnatning.