Østerhåb

Østerhåbsallé 1
8700 Horsens
Danmark

Kontakt
Natur- og Udelivsbørnehaven Østerhåb
Spætterne
Svalerne
Kragerne
Åbningstider
Dag Time slot Kommentar
Mandag: 6:30-16:45
Tirsdag: 6:30-16:45
Onsdag: 6:30-16:45
Torsdag: 6:30-16:45
Fredag: 6:30-16:30

Østerhåb

Østerhåb er en 12 år gammel natur-og udelivs institution beliggende på Østerhåbsalle , Torsted.

I Østerhåb har vi ca. 60 børnehavebørn. Vi arbejder tæt sammen med områdets vuggestuer og Dagplejere. Personalegruppen i Østerhåb er meget alsidig, men fælles for os er, at vi er autentiske, tilgængelige og engagerede. Børnene mødes med en understøttende tilgang, så de udvikler en nysgerrig, eksperimenterende og respektfuld tilgang til, hvordan vi bruger naturen, og hvordan vi bruger hinanden i fælleskabet.

Vi anser det for vigtigt for barnets trivsel og udvikling, at vi som voksne lader børnene spejle sig og synkroniserer sig med nærværende og rolige voksne. I vores pædagogik er der en prioritering af helhedstænkningen omkring børnenes udvikling og trivsel. Det betyder at det nære og tætte forældresamarbejde er et vigtigt og værdsat arbejdsredskab for os.

I Østerhåb møder vi børnene med børnesynet ”Børn gør det bedste de kan”. Det gør, at vi ser bag om barnets handlinger, for at forstå hvad der ligger bag ved og arbejder med en samarbejdsbasseret problemløsning for at skabe de bedste rammer. Her skaber de voksne muligheder for at barnet kan have så stor indflydelse på problemløsningen som muligt. Vi ved, at børn udvikler sig i interaktioner af høj kvalitet, for at få viden om verden og sig selv.

Børneliv i Østerhåb er fyldt med masser af oplevelser. Vi oplever og mærker årets gang, vi fejrer højtider og har mange traditioner. Samtidig med at vi gør meget ud af at følge børnenes spor. Børnene og de voksne går altid all in. Målet er at skabe et børnemiljø, hvor vi skynder os langsomt. Vi skal have alle med, vi skal have tid til fordybelse og til at mærke efter. Vi laver blandt andet børneyoga, mindfullness, stilletid, cykelskolen, har emneuger. Vi prioriterer, at legen er det bærende og udviklende element for læringen i børnenes liv.

Vores legeplads er stor, og opdelt i flere områder. Vi har både skov, bålhytter, bakker, fodboldbane samt egen sø – som selvfølgelig er indhegnet og aflåst. Vi har de bedste læringsrum udenfor, og grupperne er ude hele året. Børnene i Østerhåb er inddelt i grupper med faste voksne. Børnene i Østerhåb er ofte på ture i området – både til fods og i vores el ladcykler.

Hvis i vil følge med i vores hverdag har vi en facebookgruppe: Natur og Udelivsbørnehaven Østerhåb.

 

 

Østerhåb Børnehave
Legeplads, Østerhåb
Bisonhytten
Heste
Trold
Foldboldbane
Personale
jette

Jette Klindt Ejlertsen

Dagtilbudsleder
Lisbeth Højgaard

Lisbeth Højgaard

Assisterende leder
Morten

Morten

Pædagogmedhjælper
Børnehaven
Lone

Lone

Pædagogmedhjælper
Børnehaven
Tina

Tina

Pædagogisk assistent
Børnehaven
Mathias

Mathias

Pædagog
Børnehaven
Vivi

Vivi

Pædagog
Børnehaven
Troels

Troels

Pædagog
Børnehaven
Dorte

Dorte

Pædagog
Børnehaven
Jacques

Jacques

Pædagog
Børnehaven
Isabella

Isabella

Pædagogisk assistent
Børnehaven