Hverdagen hos os

I alle husene i Dagtilbud Torsted tilbyder vi spændende, udfordrende og inspirerende børne- og læringsmiljøer. Ture ud af huset, cykelture i ladcykler, besøg i vores nærområde samt at anvender de muilgheder som byen giver os, er bare nogle af de ting, vi har på skemaet i løbet af en almindelig hverdag. Udeliv betyder rigtig meget for os, og derfor laver vi ofte bål og udemad og laver små, naturvidenskabelige forsøg, så vi lærer om de ting, der omgiver os. Vi udnytter, at vi bor i et naturskønt område, som sammen med gode legepladser giver os rigtig gode muligheder, for at øge børnenes kendskab og viden om naturen. 

Vi lægger stor vægt på at udnytte hverdagens rutiner og mange praktiske gøremål som et vigtigt læringsrum, da de giver unikke muligheder for læring, udvikling og styrkelse af det enkelte barns selvhjulpenhed, personlige mestring og sociale kompetencer.

Udfordringen med at lyne flyverdragter i garderoben, dække bord, tælle tallerkener, bestik og den efterfølgende oprydning, er et unikt rum for udvikling og daglig læring – det er et meningsfuldt læringsrum, der øger barnets handlekompetencer og livsduelighed. Børn vil gerne opleve sig som en vigtig del af fællesskabet, og igennem deltagelse i de daglige rutiner, kan de føle sig nyttige og vigtige, de oplever, at de betyder noget for fællesskabet.

 

Mad
Der tilbydes fuldkost til vuggestuebørnene. Børnehavebørnene får tilbudt frokostordning, men skal dog selv medbringe mellemmåltiderne.
Vores måltider er baseret på gode råvarer, hvor der tilstræbes at 80% af dette er økologiske. Vi lærer vores børn at smage på tingene og være nysgerrige på nye retter, farve, smage og dufte. Hvis du er interesseret, kan du læse meget mere om Horsens kommunes mad- og måltidspolitik her og Dagtilbud Torsteds kostpolitik her.

Vores personale
Vi er en stor personalegruppe, hvor ca. 90 % er pædagogisk uddannet. Vi lægger stor vægt på efteruddannelse for vores personale, for derved at sikre den bedst faglige kvalitet til jeres barn og jer som forældre.

I som forældre er altid velkomne til at tage en snak med det pædagogiske personale omkring dit barn, så vi sikrer det allerbedste grundlag for et godt samarbejde.

Du kan se Dagtilbud Torsted velkomstbrochure her.