Mad

I mange af vores dagtilbud har Horsens Kommune prioriteret gode produktionskøkkener med fagligt uddannet køkkenpersonale der samarbejder med det pædagogiske personale. Målet er at der så vidt muligt er et produktionskøkken i hvert dagtilbudsdistrikt.

I køkkenerne er der fokus på en høj økologiprocent, et minimum af madspil samt inddragelse af børnene i madlavningen (vurderet ud fra børnenes alder og med stor fokus på sikkerhed og hygiejne).

Vi er optaget af, at børnene får sund mad i vores dagtilbud, og som er målrettet til børnenes alder.

Hvis du vil vide mere så klik her

I Dagnæs Børnehus har vi et velfungerende køkken, der hver dag sørger for sund og varieret kost til alle børnene.

Vi prioriterer økologiske råvarer, og madplanen udarbejdes altid med fokus på både variationer og gentagelser.

I samarbejde mellem køkkenpersonalet og det pædagogiske personale arbejder vi målrettet med at skabe madglæde og madmod for alle børnene i Dagnæs Børnehus.

 

Måltider i løbet af dagen:

Morgenmad

Vi serverer morgenmad mellem 6.15 og 7.30

Her vil børnene kunne spise grød, forskellige slags brød med ost eller syltetøj, frugt og grønt og mælk/vand.

Formiddagsmad

Alle børn spiser brød og frugt ca. kl. 9.00

Frokost

Vuggestuebørnene spiser frokost mellem 10.45 og 11.15

Børnehavebørnene spiser frokost mellem 11.15 og 11.30

Eftermiddagsmad

Alle børn spiser brød og frugt ca. kl. 14

For vores yngste børn tilpasser vi måltiderne, så de kan spise inden/efter deres formiddags/eftermiddagssøvn.

Fødselsdage

Vi holder gerne jeres barns fødselsdag i institutionen, og hvis I inviterer hjem, så kommer vi også gerne. Hvis I holder fødselsdag i institutionen, er I som forældre meget velkomne til at deltage.

Læs i vores mad og måltidspolitik om fødselsdage og andre fejringer.

Specielle hensyn i fht maden

Hvis et barn f.eks. har nogle former for allergi, og derfor ikke kan tåle bestemte produkter i maden, kan der tages hensyn til dette, det kræver dog dokumentation fra egen læge.

Derudover tages der hensyn til børn fra andre kulturer, mht. hvilken type kød, de får serveret.

Drikkevaner

Gode drikkevaner indgår på lige fod med gode madvaner i en sund kost. Børn bør som tommelfingerregel drikke ca. 1-1½ liter væske dagligt svarende til 5-8 glas - meget gerne vand.

I institutionen er der fri adgang til vand, og personalet sørger for, at børnene gennem dagen drikker vand. Vi opfordrer til, at alle børnehavebørn medbringer en drikkedunk (med vand), som stilles i køleskabet på stuen. 

Se vedhæftede for information om Dagnæs Børnehus / Dagplejes mad og måltidspolitik