Anne Mette Rye Sørensen

Nørresundsvej 4
8700 Horsens
Danmark

Kontakt
Pladsanvisningen

Anne Mette Rye Sørensen

Hvilke rammer kan jeg tilbyde jeres barn?

Velkommen i min dagpleje tæt på Nørrestrand i Stensballe. Jeg bor i en gammel villa/ikke ryger med en stor, dejlig og gammel have med store træer. Indenfor er vi på det lille værelse, gangen og køkkenet. Der er modtagelse og aflevering i den lille gang, hvor børnenes tøj kan hænge - her kan man opbevare skiftetøj i en kasse med navn på. Barnevognen må stå under halvtaget fra jeg åbner mandag til jeg lukker fredag under eget ansvar.

Jeg har sandkasse med masser af legetøj, et lille legekøkken, scootere, rutsjebane - græs og fliser, der kan køres stærkt på. Vi bor med udsigt over Nørrestrand, som er et fantastisk naturområde, som vi ofte benytter, ellers er der heller ikke langt til Husodde med den lækre strand.

På en almindelig hverdag:

Vi spiser formiddagsmad kl. 8.30 og herefter synger vi, laver rim og remser (leg med ord), samtaler om, hvad vi ser eller hvad børnene er optagede af, leger udenfor eller fordyber os i et projekt i forhold til nærmeste udviklingszone. Vi er meget udenfor, her er højt til loftet og vi har alle godt af den friske luft, vi føler med i årstidernes skiften og taler om fuglene, og de insekter vi møder på vores vej, eller hvad vi lige ser. Det skal være en dejlig dag for alle i den trygge lille gruppe.

Frokosten, som altid er et sundt og nærende måltid, indtages gerne udenfor under hensyntagen til årstiden. herefter sover alle børn til middag / er man stor  - minimum 1 time. Børnene sover udenfor i deres egen barnevogn, indtil de bliver større. Så kommer de ind og sover på madras, så de bliver klar til overgangen til børnehave (omkring 2 3/4 år).  Jeg forsøger at hjælpe børnene med at blive renlige inden børnehave, og vi "tager sutten", når de kommer ind og er de store (selvfølgelig efter aftale med forældrene).

Eftermiddagsmad er et halvt stykke frugt og en hjemmebagt bolle pr. barn.

Jeg køber og bruger 90 % danske råvarer alt efter årstiden, lærer børnene om "fra jord til bord". Vi smager på mange forskellige produkter, og børnene er ofte med til at dække bord og lave maden.

 

Hvilke kompetencer har jeg?

 

 • Grundkursus for dagplejere - 3 uger

 • Udvidet førstehjælp med kendskab til hjertemassage

 • Kursus i børns leg /udtryksformer/kompetenceudvikling

 • Kommunikation og konflikthåndteringskursus

 • Flygtninge og indvandrer børn

 • For tidligt fødte børn

 • Anerkendende kommunikation i omsorgsarbejde

 • Inklusionskursus 3 uger

 • PAU pædagogisk assistent uddannelsen 2014-15

 • Kostkursus

 • "Vi lærer sprog i vuggestuen og dagplejen"

 • "1000-dages-programmet – en bedre start på livet"  2021

Jeg arbejder målrettet efter de pædagogiske læreplaner med stor fokus på det enkelte barn  jævnfør inklusion. Jeg går sammen med min børnegruppe på plejehjemmet Nørrevang en gang om måneden til hyggeligt samvær med de ældre med leg, sang og nærvær. Jeg benytter mig også af dagtilbuddets kolonihaven sammen med børn og kollegaer i sommerhalvåret. Min dagpleje er en del af legegruppen "Tusindfryd" og dem er vi sammen med hver mandag i børnehaven "Væksthuset" og om sommeren besøger vi dagtilbuddets kolonihave.

 

Samarbejde med forældrene:

Jeg lægger stor vægt på tillid, har en anerkendende tilgang til andre mennesker og er fleksibel. Det er vigtigt at overholde mine åbnings- og lukketider, da jeg forsøger at rette dem til, så de passer til mine familiers behov. Det er vigtigt at holde børnene i fokus, da det er dem, det handler om.

 

Hvem er jeg?

Jeg er født i 1966 og min første uddannelse var indenfor kontor. I 1995 blev jeg dagplejer, før dette har jeg arbejdede jeg i et år som pædagogmedhjælper i en børnehave. Jeg er meget engageret i mit job. Det er verdens bedste at få lov til at lægge grundstenen i børnenes liv. Jeg holder meget af at være udenfor og opleve naturen sammen med børnene, at lære børnene fordybelse, og at det er sundt at røre sig og bruge sine sanser. Jeg arbejder efter ICDP principperne - i en anerkendende tilgang til jeres børn, arbejder meget med sprogudvikling (børnenes sprog-kuffert), børnene bliver en "del" af familien, der lægges vægt på familieværdierne.

Jeg har en søn fra 1994, en datter fra 1996 og en skøn Labrador tæve. I 2024 blev jeg mormor for første gang. Jeg holder  meget af friluftslivet, fotografering, læser og er et stort familiemenneske.