En typisk dag

Dagtilbud Midtby består af fem huse: to vuggestuer, tre integrerede huse. Selvom vi findes på fem forskellige adresser, har vi stadig de samme retningslinjer for leg, læring og aktiviteter for alle vores huse. 

Morgenrutiner
Børn der kommer tidlig, kan f.eks. medbringe en bolle, som spises i institutionen. 

Omkring kl. 7.30 begynder børn og voksne at fordele sig på stuerne. Frem til ca. kl. 8.45 leger vi på stuen, i fællesrum eller på legepladsen. Her arrangerer vores pædagogiske personale også forskellige sjove og lærerige aktiviteter.

Formiddagens program
Fra kl. 8.45 holder vi børnemøder, hvor vi sammen med børnene taler om vores planer. Det kan f.eks. være, hvilken dag, det er, hvem der er her, hvordan vejret er, dagens aktiviteter, hvordan skal vi arbejde med læreplaner og meget andet. Her inddrager vi børnene aktivt, så deres stemmer bliver hørt, så de får lov til at sætte deres præg på dagens program. Vi sørger for at sætte billeder på vores snak med piktogrammer, tegninger og ikoner, så børnene nemmere kan forstå og huske dagens program. Børnene kan f.eks. se, hvilken voksen de skal være sammen med om formiddagen.

I forbindelse med børnemødet spiser vi formiddagsfrugt. Og efter børnemødet fordeler børn og voksne sig i mindre grupper, hvor der er forskellige aktiviteter, som er tilrettelagt ud fra læreplanstemaerne og vores øvrige strategier.

Mad og lur
I vuggestuerne spiser vi frokost kl. ca. 10.45. I børnehaverne spiser vi ca. kl. 11.00. Efter frokost er der forskellige lege- og aktivitetsmuligheder for børnehavebørnene på legepladsen. Hvis behovet er der, er der mulighed for at sove middagssøvn.

I vuggestuerne putter vi børnene, efterhånden som de er klar til det. De fleste sover udenfor i krybber og barnevogne. Der er også mulighed for at sove inde. Vi tager højde for, at de yngste børn i vuggestuerne har deres egne søvn- og spiserytme.

Eftermiddagshygge og leg
Når vi har leget og hygget, er det tid til eftermiddagsmad kl 14.00. I vuggestuerne spiser børnene efterhånden, som de vågner fra middagssøvnen.

Efter eftermiddagsmaden leger vi på legepladsen eller på stuerne. Hvis børnene er indenfor, samles de, der er tilbage kl. ca. 15.45 på én stue og/eller fællesrum, så dagen afsluttes sammen.

Aktivitet med vand
Kreativ aktivitet