Hverdagen hos os

I Børneuniverset tilbyder vi spændende, udfordrende og inspirerende børne- og læringsmiljøer. Hverdagen byder på sproglige, kreative, og motorikske aktiviteter. Vi vægter også udeliv højt, hvor vi dagligt bruger vores store legeplads og boldbanen bag institutionen. Vi tager også på gåture i nærområdet eller på ture med ladcykler m.v. 

Vi lægger stor vægt på at udnytte hverdagens rutiner og mange praktiske gøremål som et vigtigt læringsrum, da de giver unikke muligheder for læring, udvikling og styrkelse af det enkelte barns selvhjulpenhed, personlige mestring og sociale kompetencer.

Udfordringen med at lyne flyverdragter i garderoben, dække bord, tælle tallerkener, bestik og den efterfølgende oprydning, er et unikt rum for udvikling og daglig læring – det er et meningsfuldt læringsrum, der øger barnets handlekompetencer og robusthed. Børn vil gerne opleve sig som en vigtig del af fællesskabet, og igennem deltagelse i de daglige rutiner, kan de føle sig nyttige og vigtige, de oplever, at de betyder noget for fællesskabet.

 

Mad
Vi tilbyder morgenmad frem til kl. 7.00. Den rydes væk kl. 7.15. Kommer børnene herefter, skal de have spist hjemmefra.

Der tilbydes fuldkost til både vuggestue og børnehavebørn.
Vores måltider er baseret på gode råvarer, hvor der tilstræbes at 60-90% af dette er økologiske. Vi lærer vores børn at smage på tingene og være nysgerrige på nye retter, farve, smage og dufte. Hvis du er interesseret, kan du læse meget mere om Horsens kommunes mad- og måltidspolitik https://horsens.dk/Familie/BoernOgUnge/Dagtilbud#Frokost

 

Vores personale
Vi er en stor personalegruppe, hvor ca. 85 % er pædagogisk uddannet. Vi lægger stor vægt på efteruddannelse for vores personale, for derved at sikre den bedst faglige kvalitet til jeres barn og jer som forældre.

I som forældre er altid velkomne til at tage en snak med det pædagogiske personale omkring dit barn, så vi sikrer det allerbedste grundlag for et godt samarbejde

Leg og lær
Børnesyn
Vi tilbyder morgenmad