Hverdagen hos os

I alle husene i Daginstitution Vestbyen tilbyder vi spændende, udfordrende og inspirerende børne- og læringsmiljøer. Ture ud i naturen, cykelture i ladcykler med vuggestuebørnene, eller ture til biblioteket eller de forskellige kulturinstitutioner, som er i Horsens. i vuggestuerne er vi på legepladsen når tiden og vejret tillader det, mens vi i børnehaverne er ude hver dag. vi nyder vores dejlige legepladser, leger, laver forskellige aktiviteter eller tænder bål. 

Vi lægger stor vægt på at udnytte hverdagens rutiner og mange praktiske gøremål som et vigtigt læringsrum, da de giver unikke muligheder for læring, udvikling og styrkelse af det enkelte barns selvhjulpenhed, personlige mestring og sociale kompetencer.

Udfordringen med at lyne flyverdragter i garderoben, dække bord, tælle tallerkener, bestik og den efterfølgende oprydning, er et unikt rum for udvikling og daglig læring – det er et meningsfuldt læringsrum, der øger barnets handlekompetencer og robusthed. Børn vil gerne opleve sig som en vigtig del af fællesskabet, og igennem deltagelse i de daglige rutiner, kan de føle sig nyttige og vigtige, de oplever, at de betyder noget for fællesskabet.

 

Mad

Vi har et stort produktionskøkken, som tilbereder maden til alle vores børn i daginstitution Vestbyen. Vi lægger vægt på at servere sund og hjemmelavet mad for børnene og vi har økologimærket i sølv, dvs. vi serverer mellem 60-90 % økologisk mad.

Der tilbydes fuldkost til vuggestuebørnene. Vores forældrebestyrelse har prioriteret at der også tilbydes mellemmåltider til alle børnehavebørn.
Vi lærer vores børn at smage på tingene og være nysgerrige på nye retter, farve, smage og dufte. Hvis du er interesseret, kan du læse meget mere om Horsens kommunes mad- og måltidspolitik her

Vores personale
Vi er en stor personalegruppe, hvor ca. 80 % er pædagogisk uddannet. Vi lægger stor vægt på efteruddannelse for vores personale, for derved at sikre den bedst faglige kvalitet til jeres barn og jer som forældre.

I som forældre er altid velkomne til at tage en snak med det pædagogiske personale omkring dit barn, så vi sikrer det allerbedste grundlag for et godt samarbejde