Mad

I mange af vores dagtilbud har Horsens Kommune prioriteret gode produktionskøkkener med fagligt uddannet køkkenpersonale der samarbejder med det pædagogiske personale. Målet er at der så vidt muligt er et produktionskøkken i hvert dagtilbudsdistrikt.

I køkkenerne er der fokus på en høj økologiprocent, et minimum af madspil samt inddragelse af børnene i madlavningen (vurderet ud fra børnenes alder og med stor fokus på sikkerhed og hygiejne).

Vi er optaget af at børnene får mad i vores dagtilbud der er målrettet til børnenes alder, lavet af sunde råvarer og giver børnene lyst til at spise.

I Daginstitution Vestbyen har vi et produktionskøkken, som laver mad til alle vores børn. Vi har Sølvmærket i Økologi :-)

Alle vuggestuebørn i Daginstitution Vestbyen er på fuldkost, startende med morgenmad, som serveres frem til kl. 7,30. Alle børnehavebørn skal have spist morgenmad hjemmefra. Følgende gælder for alle børn : der serveres et lille formiddagsmåltid ved 9 tiden, frokost ved 11 tiden, som består af 2 dage med rugbrød og forskelligt pålæg og  3 dage med varm mad. Ved 14 tiden serveres igen et lille mellemmåltid. Vi tager hensyn til at de mindste børn i vuggestuerne har forskellige tidspunkter hvor de spiser og sover.