En typisk dag

Daginstitution Bankager består af 4 huse: et integreret hus, 2 børnehaver og 1 vuggestue. Selvom vi findes på 4 forskellige adresser, har vi stadig de samme retningslinjer for leg, læring og aktiviteter for alle vores huse. 

Morgenrutiner
Vi starter dagen fælles, hvor der er mulighed for morgenmad og leg på tværs.

Omkring kl. 7.00 begynder børn og voksne at fordele sig på stuerne. Frem til ca. kl. 08.30 leger vi på stuen, i fællesrum eller på legepladsen. Her arrangerer vores pædagogiske personale også forskellige sjove og lærerige aktiviteter.

Formiddagens program
Fra ca. kl. 8.30 spiser børnene formiddagsmad, hvor vi sammen med børnene italersætter dagens aktiviteter. Efter formiddagsmaden deles børnene op i mindre grupper efter alder, interesser eller udviklingstrin. Dels for at kunne tage individuelle hensyn, men også for at give børnene mulighed for at være i små grupper. Samværet bliver mere intenst med 1 personale og få børn.

Vi tilrettelægger formiddagen med aktiviteter, leg og læring da børnene er mest friske i hovederne om formiddagen. 

Mad og lur
I vuggestuerne spiser vi frokost kl. ca. 10.45. I børnehaverne spiser vi ca. kl. 11.00. Efter frokost er der mange forskellige lege- og aktivitetsmuligheder for børnehavebørnene på legepladsen. Hvis behovet er der, er der mulighed for at sove en middagslur.

I vuggestuerne putter vi børnene, efterhånden som de er klar til det. De fleste sover udenfor i krybber og barnevogne, men der er også mulighed for at sove inde. Vi tager højde for, at de yngste børn i vuggestuerne har deres egen søvn- og spiserytme. Vi bestræber os for, at vuggestuebørnene vågner af sig selv.

Eftermiddagshygge og leg
Når vi har leget og hygget, er det tid til eftermiddagsmad kl 14:00. I vuggestuerne spiser børnene efterhånden, som de vågner fra middagssøvnen.

Efter eftermiddagsmaden leger vi på legepladsen eller på stuerne. Hvis børnene er indenfor, samles de, der er tilbage kl. ca. 16.00 på en stue og/eller fællesrum, så dagen afsluttes sammen.

krokus