Mad og måltidspolitik

Der er politisk vedtaget en Mad og måltidspolitik for dagtilbuddene i Horsens Kommune, som du kan læse om ved at trykke her 

Mad i dagplejen
Børn, der er i dagpleje, får den mad, de har brug for, når de er i dagplejen. Du skal ikke betale ekstra for maden.

Mad i vuggestuer og børnehaver
Vi har velfungerende køkkener med fagligt dygtige medarbejdere, der med udgangspunkt i de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen laver sund, klimavenlig og velsmagende mad.

Hvis der er madordning i dit barns vuggestue eller børnehave, skal du betale for det.

Særlige madhensyn
Er der særlige madhensyn, kan du som forælder kontakte lederen af dagtilbuddet og tale om de muligheder der er i forhold til for eksempel allergivenlig kost eller ikke-rituelt slagtet kød, f.eks. halal, eller lignende.

Valg til frokostmåltid
Hvis dit barn er i vuggestue eller børnehave, kan du som forælder være med til at bestemme, om der skal være madordning eller ej.   

Hvis der kun er ét hus i dit barns dagtilbud, er det forældrebestyrelsen, der beslutter, om der skal være madordning i dagtilbuddet. Hvis der er flere huse, er det en afstemning blandt forældrene, der afgør det. Beslutning af madordning eller ej gælder for hele huset og for alle børnene både i vuggestue og børnehave.

Der er valg i september i ulige år. Valget har virkning fra januar i efterfølgende lige år.

I vores huse har vi stort fokus på, at kosten er vigtig for, at vores børn har det godt og er fyldte med energi. Børn kan ikke tåle særligt meget sukker, da sukkeret tager pladsen fra vigtige næringsstoffer, mineraler og vitaminer. Får børn for meget sukker, er de i risiko for at blive fejlernærede, få problemer med indlæring og blive overvægtige. Derfor ønsker vi, at børnene oplever en hverdag i institutionerne uden sukker:
 

Medbragt drikkelse

Det anbefales, at der altid kun er vand i de medbragte drikkedunke i institutionerne.

Fødselsdage

Når barnets fødselsdag afholdes i institutionen er forældrene er meget velkomne til at deltage.

En gang i løbet af barnets børnehavetid kan det aftales med personalet, at fødselsdagen holdes i hjemmet.

Hvis I som forældre ønsker at medbringe noget i forbindelse med afholdelse af jeres barns fødselsdag på stuen, er det vigtigt, at den lokale mad- og måltidspolitik overholdes. 

Det enkelte barn vil fortsat blive fejret, og der vil blive lagt vægt på, at det bliver en sjov og festlig oplevelse.

Mærkedage

Ved helt særlige lejligheder gøres der dog undtagelser i forhold til mad- og måltidspolitikken, da der serveres æbleskiver med flormelis og syltetøj.

 

Frokostmåltidet til vuggestuen
 

Børnene får serveret mad med så få farvestoffer, tilsætningsstoffer og pesticidrester som muligt. Derudover vægter vi økologiske produkter højt, samt produkter, der har nøglehuls- og fuldkornslogo.
 

Drikkevaner

Vi i daginstitutionen sørger for, at jeres børn får rigeligt vand at drikke, så de ikke bliver dehydreret i dagen leg og læring. 

Vedhæft fil
Krokushaven