Mad

 

I mange af vores dagtilbud har Horsens Kommune prioriteret gode produktionskøkkener med fagligt uddannet køkkenpersonale der samarbejder med det pædagogiske personale. Målet er at der så vidt muligt er et produktionskøkken i hvert dagtilbudsdistrikt.

I køkkenerne er der fokus på en høj økologiprocent, et minimum af madspil samt inddragelse af børnene i madlavningen (vurderet ud fra børnenes alder og med stor fokus på sikkerhed og hygiejne).

Vi er optaget af at børnene får mad i vores dagtilbud der er målrettet til børnenes alder, lavet af sunde råvarer og giver børnene lyst til at spise.

Mad

Der tilbydes fuldkost til både vuggestue- og børnehavebørnene. Vores måltider er baseret på gode råvarer, hvor der tilstræbes at 70% - 90% af disse er økologiske. Vi lærer vores børn at smage på tingene og være nysgerrige på nye retter, farve, smage og dufte. Hvis du er interesseret, kan du læse meget mere om Horsens kommunes mad- og måltidspolitik samt du kan følge vores køkken på Instagram Maden_i_Dagtilbud_SovindGedved.

Vi har uddannet køkkenpersonale og har derudover flere medhjælpere til at hjælpe med de praktiske ting.

I Daginstitution Gedved har vi sølvmedalje i Økologi. Det betyder at minimum 65% af maden skal være økologisk.