Tryghed og sikkerhed

Vi ønsker at skabe trygge rammer for børnene i hverdagen, hvor der samtidig er plads og mulighed for udfoldelse og leg. Dette ønsker vi også at efter leve i vores indretning af vore huse, såvel ude som inde.

Vores legepladser får årligt besøg af en legepladsinspektør, der skal godkede legepladsens sikkerhed. Udover dette gennemfører personalet daglige sikkerhedstjek på legepladsen, før børnene kan lege/opholde sig der.

Hvis ulykken er ude, og dit barn kommer til skade, mens han eller hun er hos os, skal du vide, at alt vores fastansatte personale er uddannet i førstehjælp. Det vil sige, at vi ved, hvad vi skal gøre, hvis et barn får et astmaanfald, eller hvis et barn skulle være så uheldig at falde ned fra en gynge og slå hovedet. Vi har valgt at uddanne alt vores pædagogiske personale i alle vores huse, så dit barn får de allerbedste forhold for leg og samvær, og så du kan være helt tryg som forældre ved at aflevere dit barn hos os. Samtidig giver det også vores personale de bedste og mest sikre rammer for, at de kan udføre deres arbejde.

Hvis uheldet er ude, sikrer vi os først og fremmest, at dit barn er okay, hvorefter vi tager kontakt til jer forældre, dermed kan vi være i dialog om, hvad der er bedst at gøre for barnet.

Solbeskyttelse
Vi vil rigtig gerne være ude så meget som muligt. Men om sommeren tager vi dog visse forholdsregler for at beskytte børnene mod for meget sol.

Skygge, tøj og solhat
Sundhedsstyrelsen anbefaler skygge som den bedste solbeskyttelse for børnene. Legepladsen indrettes, så børnene kan lege i skyggen, når solen står højest.
Tøj og solhat er den næstbedste solbeskyttelse. Vi opfordre forældre til at give børnene let tøj på hjemmefra, der dækker albuer og knæ samt en bredskygget solhat. ALDRIG bare skuldre.

Solcreme
Vi holder løbende øje med UV-indekset. Når UV-indekset er 3 eller mere, anbefales det, at børnene får solcreme på, der hvor tøj ikke dækker huden. Det anbefales at vælge solcreme med beskyttelsesfaktor 15. Vi anvender svanemærket solcreme. Vi forventer at du smører dit barn på solrige dage ind inden det bliver afleveret i Dagtilbud Østbirk. Efter behov smører vi børnene ved middagstid.

Du kan læse mere om solbeskyttelse i vedlagte dokumenter.