Mad og måltidspolitik

Der er politisk vedtaget en Mad og måltidspolitik for dagtilbuddene i Horsens Kommune, som du kan læse om ved at trykke her 

Mad i dagplejen
Børn, der er i dagpleje, får den mad, de har brug for, når de er i dagplejen. Du skal ikke betale ekstra for maden.

Mad i vuggestuer og børnehaver
Vi har velfungerende køkkener med fagligt dygtige medarbejdere, der med udgangspunkt i de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen laver sund, klimavenlig og velsmagende mad.

Hvis der er madordning i dit barns vuggestue eller børnehave, skal du betale for det.

Særlige madhensyn
Er der særlige madhensyn, kan du som forælder kontakte lederen af dagtilbuddet og tale om de muligheder der er i forhold til for eksempel allergivenlig kost eller ikke-rituelt slagtet kød, f.eks. halal, eller lignende.

Valg til frokostmåltid
Hvis dit barn er i vuggestue eller børnehave, kan du som forælder være med til at bestemme, om der skal være madordning eller ej.   

Hvis der kun er ét hus i dit barns dagtilbud, er det forældrebestyrelsen, der beslutter, om der skal være madordning i dagtilbuddet. Hvis der er flere huse, er det en afstemning blandt forældrene, der afgør det. Beslutning af madordning eller ej gælder for hele huset og for alle børnene både i vuggestue og børnehave.

Der er valg i september i ulige år. Valget har virkning fra januar i efterfølgende lige år.

Vores fælles forældrebestyrelse har udarbejdet principperne for vores mad og måltidspolitik i Børnehuset.

Madpakker og medbragt drikkelse

Det anbefales at der ikke medbringes tydeligt usunde og sukkerholdige fødevarer i madpakkerne. Drikkedunke må kun indeholde vand.

Fødselsdage

Vi afholder gerne barnets fødselsdag i institutionen, og forældrene er meget velkomne til at deltage. Vi tager til fødselsdag i hjemmet 1 gang i barnets institutionsliv.

Hvis I som forældre ønsker at medbringe noget i forbindelse med afholdelse af jeres barns fødselsdag på stuen, er det vigtigt, at den lokale mad og måltidspolitik overholdes. Vi opfordrer til, at det er sund mad f.eks. boller og frugt. det samme gør sig gældende, hvis vi er hjemme hos barnet og holde fødselsdag.

 

Pædagogiske aktiviteter

Daginstitutionerne afholder mange pædagogiske aktiviteter for børnene igennem året, hvor vi serverer lidt spiseligt f.eks. suppe over bålet. Til jul har vi julefrokost med børnene. Og til påske jagter vi påskeæg i skoven. M.m.